lördag 16 maj 2009

Ozzy testar...

Mjaullå på Er alla !

Jag har en egen institution som heter Ozzys provningsanstalt. Där utforskar jag diverse prylar och lär mig hela tiden om hållfasthet, sannolikhet och relativitetsteorin.

Jag har provat ganska många påsar nu för sannolikheten att min husse och matte kommer hem med en påse är väldigt hög. Därmed kan jag testa flera på kort tid.

Relativitetsteorin är ju lite komplicerad men jag uppfattar oftast hur snabbt föremålen rör sig som jag slänger runt med, men ibland ter sig fysikens lagar lite oväntat. Allt som jag lyckas få upp i luften kommer dock förr eller senare ner :-)

Sen har vi det här med hållfasthetsläran. Där kan jag ibland missbedöma ganska rejält. Jag testade egentligen volymen på mattes Eiffeltorn jämfört med hennes fina kaffekopp. Det blev ett test i hållfasthet i slutändan, med koppen som förlorare... Nåväl, matte var ju inte hemma när det hände så hon kan ju egentligen inte helt säkert veta att det var jag, eller hur ? Matte må fundera på hur stor sannolikheten var att Eiffeltornet skulle få för sig att dyka ner i koppen *hehe*

Nu ska jag nog ta och testa lite hållfasthet igen, den här gången med mina vassa klor på stolarna i köket... Man måste ju vässa sig lite för att få bra testresultat :-)
- High Five from Ozzy the Cat {^+^}#

1 kommentar: