måndag 20 april 2009

Hur jag tar mig fram

När jag som katt är ute på spaning så har jag lite olika gångstilar som jag tycker är användbara. Det är inte bara att tassa fram hur som helst, nej man måste anpassa sig efter situationen.
Ska jag skrämma min fiende kommer jag springandes på bredden och svänger sen runt precis framför, med s k bredsladd. Då blir mina leksaksbollar jätterädda för mig ! Om jag ska smyga mig på min leksaksmus kryper jag ihop och blir en low-rider. Jag gör mig så låg att jag nästan kryper längst golvet och med den stilen kan jag verkligen överraska den lilla musen så han blir alldeles stel av skräck ! När jag sen ska springa som snabbast blir det galopp i full speed. Jag svischar förbi skor, mattor, bordsben och mattes fötter i en rasande fart. Mitt knep för det bästa sättet att få upp farten, är att börja längst upp i trappan och sen ge järnet. Jag tar kurvan i hallen i hundranittio och passerar köket för att sen runda hörnet mot vardagsrummet i en rejäl sladd. Därefter tar jag sikte på en rund matta som fungerar som min broms, och det är vad min matte kallar för djungelryck... Kalla det vad man vill, men superkul är det !Ombyte förnöjer sägs det ! Så gör som jag och variera fart samt stil, så har Du nyckeln till det roliga här i livet.


- High Five from Ozzy the Cat {^+^}#

2 kommentarer:

  1. Hahaha, vad roligt! Precis så gör katter, mina också! =)

    SvaraRadera
  2. I love cat, having one Schratchy, a blue cat "chartreux "friendin of my 2 golden.
    greeting from Belgium

    SvaraRadera